Zwolle vanaf het water ontdekken? Huur een sloep voor een unieke ervaring

Zwolle is de bruisende hoofdstad van Overijssel, staat bekend om zijn rijke historie, gezellige winkelstraten en sfeervolle terrassen. Maar wist je dat je deze prachtige stad ook vanaf het water kunt ontdekken? Een sloep huren in Zwolle is dé manier om de stad op een unieke en ontspannen manier te verkennen. Stap aan boord en laat je verrassen door de mooie grachten, indrukwekkende gevels en schilderachtige bruggetjes.


Vaar door de historische binnenstad

De grachten van Zwolle zijn een belangrijk onderdeel van de stad en bieden een uniek perspectief op de historische binnenstad. Wanneer je een sloep huurt, kun je op je eigen tempo de stad verkennen en genieten van de prachtige architectuur. Vaar bijvoorbeeld langs de indrukwekkende Sassenpoort, een van de best bewaarde stadspoorten van Nederland. Of bewonder de Peperbus, de iconische toren van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek, die hoog boven de stad uittorent.

Een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je vaartocht is het Museum de Fundatie. Dit opvallende gebouw, met zijn bijzondere ‘wolk’ op het dak, is een echte blikvanger aan de gracht. Hier kun je genieten van een gevarieerde collectie kunst, van oude meesters tot moderne werken.


Ontspannen varen met Sloepdelen


Een sloep huren in Zwolle is eenvoudig en toegankelijk voor iedereen. , dankzij Sloepdelen. Je hebt geen vaarbewijs nodig en de elektrische sloepen zijn fluisterstil, waardoor je optimaal kunt genieten van de rust op het water. Bovendien zijn de sloepen ruim en comfortabel, zodat je met vrienden of familie heerlijk kunt ontspannen tijdens je tocht door de Zwolse grachten.


Picknicken op het water

Maak je dag op het water compleet met een heerlijke picknick aan boord van je sloep. Neem zelf lekkere hapjes en drankjes mee, of laat je verrassen door een van de vele horecagelegenheden in Zwolle. Zo kun je bijvoorbeeld bij diverse restaurants en cafés een picknickmand bestellen, gevuld met lokale lekkernijen en verse ingrediënten. Zo geniet je van een heerlijke lunch of borrel terwijl je door de schilderachtige grachten vaart.

Ontdek de natuur rondom Zwolle

Naast de historische binnenstad biedt de omgeving van Zwolle ook prachtige natuur om te ontdekken vanaf het water. Vaar bijvoorbeeld richting het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht, waar je kunt genieten van het weidse landschap en de rustgevende natuur. Of verken het Engelse Werk, een sfeervol stadspark aan de IJssel, waar je heerlijk kunt wandelen en picknicken.