Grieks eten

Ga je naar Griekenland op vakantie en wil je weten wat voor eten ze daar hebben? Lees dan snel verder. Hieronder zullen we de Griekse keuken voor je beschrijven met alle belangrijkste gerechten.

Griekse keuken

De Griekse keuken is een typische mediterrane keuken en vertoont gelijkenissen met de keukens van het Midden-Oosten. Veelgebruikte producten in de Griekse keuken zijn, olijfolie, kruiden, vlees, vis kaas en yoghurt. De Grieken eten vaak twee keer warm per dag, bij voorkeur met een groot gezelschap. Omdat het zo warm is wordt er ook vaker later gegeten dan dat wij Nederlanders gewend zijn.

Tzatsiki

Tzatziki is een traditioneel Grieks bijgerecht, dat bereid wordt met Griekse yoghurt, knoflook, geraspte komkommer en olijfolie. Vaak worden er ook kruiden zoals dille, peterselie of munt aan toegevoegd. Een heerlijk fris gerecht dat vaak gegeten wordt bij vleesgerechten als Gyros of Souvlaki.

Gyros

Gyros is het meest bekende eten uit Griekenland. Het is een echt traditioneel gerecht bestaande uit in reepjes gesneden varkensvlees. Gyros wordt vaak gegeten in combinatie met een pita broodje en tzatsiki.

Souvlaki

Souvlaki betekent spiesje. Het is een spies van blokjes gemarineerd kip- lams- of varkensvlees. Vaak wordt dit op een houtskoolvuur gegrild. In Griekenland wordt ook dit gerecht vaak op een pitabroodje geserveerd met tzatsiki.

Griekse salade

De traditionele Griekse salade bestaat uit komkommer, zwarte olijven, feta en een lekkere dressing. Dit wordt als bijgerecht geserveerd.

Karidopita

Dit traditionele Grieks nagerecht is een cake gemaakt met walnoten, overgoten met een zoet siroop. De notencake wordt op smaak gemaakt met kaneel en siroop. Vaak wordt het geserveerd met slagroom en een bolletje ijs. De basis ingrediënten zijn walnoten, bloem, suiker, kaneel en een scheutje Griekse cognac.

Over ons

Op gnto.nl lees je alles over Griekenland. Als jij op vakantie naar Griekenland gaat dan moet je onze website bekeken hebben. Heb je een artikel dat je graag op deze website wil plaatsen, of wil je partner worden? Neem dan contact met ons op.