Alles over Griekenland

Griekenland is een land in Zuidoost-Europa, bestaande voor het grootste gedeelte uit allemaal eilanden. Deze eilanden vormen maar liefst ongeveer 20% van het totale landoppervlak. De hoofdstad van Griekenland is Athene en de totale bevolking bedraagt ongeveer 10,72 miljoen mensen. In Griekenland kun je betalen met euro’s.

Verkeer

In Griekenland is het verkeer verschillend ten op zichten van Nederland. Vaak wordt er wat roekelozer gereden en het is dus belangrijk dat je goed op let wanneer je gaat rijden in Griekenland. Meer informatie kun je vinden op de website van de ANWB.

Het weer

Griekenland heeft een zogenaamd mediterraan klimaat, dat zich kenmerkt door zachte winters en droge warme zomers. Dit betekent dat het een stuk warmer is dan in Nederland, vandaar dat het een toeristische trekpleister is voor mensen die graag lekker weer willen hebben. In de zomermaanden is het ongeveer een graad of 30 gemiddeld.

Eten & drinken

Griekenland staat vooral bekend om zijn vele vlees gerechten. De Grieken zijn echte vleeseters. Iedereen heeft wel eens bij een Griek gegeten en vaak krijg je dan gerechten als Tzatziki, een Grieks voorgerecht bestaande uit yoghurt, Souvlaki, Gyros of een Griekse salade. Handig om te weten is dat Grieken vaak pas later avondeten dan Nederlanders. Omdat het er natuurlijk vrij warm is eten Grieken pas rond 21:00 uur.

Hotspots

Griekenland is een land van de mythologie, witblauwe huisjes, prachtige stranden en helder blauwe zeeën. Als je naar Griekenland gaat dan moet je echt een bezoek nemen aan Ithaka (eilandjes), Vathi stad, Foodfestivals op Chalkidiki, Biologische boederij in Pigadakia, Eilandje Symi en de welbekende olijfolie proeven op Zakynthos.

Over ons

Op gnto.nl lees je alles over Griekenland. Als jij op vakantie naar Griekenland gaat dan moet je onze website bekeken hebben. Heb je een artikel dat je graag op deze website wil plaatsen, of wil je partner worden? Neem dan contact met ons op.