Redenen om naar Griekenland te gaan

Het nieuwe jaar gaat bijna van start. 365 dagen om nieuwe, prachtige avonturen te beleven. Indien het virus, Covid-19, het toelaat, zullen veel huishoudens ervoor kiezen om naar het buitenland te gaan komend jaar. Maar welke land is het bezoeken waard?

Griekenland staat al lange tijd in de lijst met populairste vakantielanden. Griekenland beschikt over ontelbaar veel eilanden met prachtige stranden en een verrassende geschiedenis. Maar daar blijft het niet bij. Er zijn enorm veel redenen om te reizen naar Griekenland.

Prettig klimaat

In Nederland hebben we regelmatig een regenbui. Griekenland biedt echter het tegenovergestelde: met haar hoge temperaturen en vele zonuren heeft dit land het warmste klimaat van alle Zuid-Europese landen. Vanaf het voorjaar tot november kun jij genieten van de zon in Griekenland.

Griekse keuken

Ieder land heeft zijn eigen keuken met interessante gerechten. Ook Griekenland biedt veel familierecepten die door de generaties heen zijn geperfectioneerd. Het eten is altijd voorzien van verse en pure producten. Heb jij al trek?

Vriendelijke bevolking

Wellicht heb je het weleens voorbij horen komen, maar de Griekse bevolking is enorm vriendelijk. Ze staan altijd open voor een gesprek, ze vinden toeristen immers enorm interessant. Tijdens jouw griekenland vakantie hoef je dan ook niet gek op te kijken als je een toetje “van het huis” of ouzo aangeboden krijgt. Heerlijk!

Interessante geschiedenis

In Griekenland is de democratie geboren. Zonder de invloed van Griekenland zou de wereld er geheel anders uitzien. Het land heeft namelijk veel invloed gehad in de geschiedenis. De geometrie van Euclides en Pythagoras, de logica van Aristoteles en de unieke Griekse bouwstijl hebben de hele wereld beïnvloed. Daarbij zijn er nog veel restanten van de geschiedenis te vinden in het land, denk aan kloosters en tempels.