Jouw eigen expeditie voertuig

Hou je een beetje van avontuur en wil je allemaal dromen waarmaken over de hele wereld? Dat kan met jouw eigen expeditie voertuig waardoor je de hele wereld over kan rijden. Benieuwd hoe en wat het is? Dat lees je in dit artikel! 

Wat is het? 

Een expeditie voertuig wordt speciaal gemaakt om met een voertuig grote afstanden af te leggen op een moeilijk terrein. Je zou het kunnen vergelijken met een camper maar dan is deze geschikt voor een wilde natuur en onverharde wegen. Net als in een normale camper kun je in een expeditie voertuig wonen, slapen, eten en natuurlijk rijden. Wat een groot voordeel is aan dit voertuig is dat je hem helemaal naar je eigen smaak kan inrichten. Dit voertuig zorgt ervoor dat jij op alle bijzondere bestemmingen kan komen die je ooit nog in je leven wilt zien.

Op maat laten maken 

Brandweerauto’s, kleine vrachtwagens of auto’s met laadbakken worden vaak omgebouwd tot een expeditie voertuig. Hier gaat veel werk en tijd in zitten. Er wordt van verschillende soorten materialen de behuizing gemaakt. Hier kun je aan plastic, aluminium en staal denken. De keuzes hiervoor worden gebaseerd op het gewicht en de grootte van het expeditie voertuig en het budget van de klant. Het ligt er natuurlijk ook aan waar jij naar toe wilt met jouw voertuig en wat je er allemaal mee wilt gaan doen. Hier wordt dan rekening mee gehouden met het op maat maken van jouw voertuig.

Het interieur 

Je kan het interieur van je eigen expeditie voertuig helemaal zelf inrichten. Het is daarom verstandig om te kijken wat je het belangrijkste vindt. Als je het erg belangrijk vindt dat je goed en lekker kan slapen dan wordt het slaapgedeelte extra comfortabel gemaakt. Vind je koken en lekker eten erg belangrijk? Dan wordt er extra veel moeite en tijd in de keuken gestopt zodat je voldoende ruimte hebt om je kookkunsten in uit te oefenen. Het allerbelangrijkste is dat je duidelijk je wensen overbrengt naar het bedrijf die aan de slag gaat met jouw voertuig. Hierdoor zorgen zij ervoor dat jij jouw droomvoertuig krijgt.