Een huis huren op Curaçao

Curaçao vormt samen met Aruba en Bonaire de ABC-eilanden. Deze gemeenten vormen samen met Sint-Maarten het Caribisch gebied van Nederland. Vliegen naar Curaçao duurt zo’n negen en een half uur. De talen die op Curaçao worden gesproken zijn Nederlands, Papiaments en Engels. Een huis huren op deze zonnige bestemming, met maar liefst 37 stranden, is populair onder Nederlanders. Hieronder bespreken we wat tips voor het huren van een huis op Curaçao voor zowel de korte als de lange termijn.

Vakantiebestemming

Als je op reis gaat naar Curaçao, bedenk dan van tevoren welke locatie past bij jouw behoeften. Curaçao heeft veel bezienswaardigheden en een gevarieerd aanbod aan ambiance. Mambo beach en de Jan Thiel beach zijn de populairste stranden en bevinden zich vlakbij de hoofdstad, Willemstad. Daarnaast heeft Curaçao ook ruige natuur, plekken die vaak iets minder druk bezocht worden door toeristen. Voor het huren van een huis kun je terecht bij websites zoals Micazu, Dreamrentals of Hometogo. 

Lange termijn huren

Huizen huren op Curaçao is populair, begin daarom op tijd met zoeken. Als je voor langere tijd naar Curaçao wilt verhuizen voor bijvoorbeeld werk, stage o.i.d., dan is huren een uitstekende optie. Populaire wijken voor lange termijn huur zijn Willemstad, Punda, Otrobanda, Jan Thiel, Lagune en Blue Bay. Bedenkt van tevoren welke eisen u aan uw woning stelt, wilt u een vrijstaande woning of toch liever een appartement?
Huurwoningen op Curaçao worden vaak gemeubileerd aangeboden. Vooral wanneer u emigreert is dit gemakkelijk, omdat u zich dan niet druk hoeft te maken over het kopen over verschepen van meubilair. Er zijn meerdere websites waarop woningen voor lange termijn huur worden aangeboden. Check bij een bezichtiging wel of de woning goed is onderhouden en vraag eventueel een makelaar om mee te gaan. Zorg te alle tijden dat alles op papier staat, zowel de huurprijs als de borg en de periode en duur van de huurovereenkomst, zo kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan. Houd er rekening mee dat voor een reis langer dan 6 maanden, of emigratie, een verblijfsvergunning aangevraagd moet worden. Daarnaast heb je een verklaring van rechtswege nodig.