De juiste kleding tijdens het motorrijden

Als je op een motor rijdt, kun je niet zomaar kleding dragen, want er is geschikte kleding om tijdens ritten te dragen. Motorkleding draagt ​​ertoe bij dat de rijder zich comfortabel voelt, vooral tijdens lange ritten. In tegenstelling tot auto’s hebben motorfietsen geen ramen die de berijder beschermen tegen de verzengende hitte van de zon, de koude rillingen van de wind en het stof. Het is dan erg belangrijk om geschikte kleding te dragen die je helpt om het weer de hele rit te doorstaan. Wanneer je van plan bent motorkleding kopen, kies dan altijd voor kleding die is gemaakt van een materiaal dat je comfortabel draagt.

Motorjas dragen

De meeste motorjassen op de markt zijn gemaakt van leer of andere hoogwaardige materialen. Omdat leren jassen dik zijn, kunnen ze je de bescherming bieden die je nodig hebt. Leren jassen zijn dik genoeg om je te beschermen tegen de hitte van de zon en de koude rillingen tijdens koud weer. Sommige motorjassen zijn gemaakt van andere hoogwaardige materialen dan leer en bieden je toch dezelfde voordelen. Ze zijn ook relatief goedkoper dan de meeste leren jassen, maar de leren jas is altijd de beste optie. Denk er tijdens motorkleding kopen aan om ook een leren jas mee te nemen. Er zijn veel merken op de markt en je kunt altijd iets vinden dat bij je stijl en budget past.

Alles over motorbroeken

Hoewel je tijdens de rit normale spijkerbroeken kunt dragen, kun je er niet zeker van zijn dat ze je beschermen tegen ongelukken. Motorbroeken zijn meestal gemaakt van een materiaal genaamd Cordura, een soort nylon stof met een hoge slijtvastheid. Motorbroeken zijn bedoeld om strak om je benen te zitten, maar je moet je toch comfortabel voelen om ze te dragen. Als je specifiek een motorbroek wilt kopen, zoek dan naar degenen die bepantsering hebben voor de heupen en knieën. Dit pantser beschermt je bij ongelukken en het materiaal van de broek helpt je om wonden te voorkomen tijdens een crash. Hoewel normale jeans goed te gebruiken zijn, moet je er rekening mee houden dat ze je niet dezelfde bescherming bieden als een motorbroek.